És imprescindible conèixer quina és la nostra audiència: Hem de definir el target per iniciar estratègia de Social Media Marketing.

Del target, és molt necessari saber ‘qui és’, ‘com és’ i ‘on està’ a les xarxes socials. Cal definir el target per iniciar estratègia de Social Media Marketing.

S’ha de conèixer molt bé el target o públic objectiu de la nostra estratègia social amb el target marketing. Sempre que es vol comunicar és molt important saber a qui ens dirigim, el que en màrqueting diríem: conèixer l’audiència. És el conjunt de consumidors als quals volem impactar amb la nostra campanya. Si no aconseguim clarament definir el target per iniciar estratègia de Social Media Marketing, resultarà que serà com si no haguéssim parlat mai amb ningú. Per això, és necessari saber ‘qui és’, ‘com és’ i ‘on està’ a les xarxes socials per no acabar parlant per les parets.

La segmentació del públic objectiu amb criteris és un dels primers passos per crear un pla de comunicació o de màrqueting

Es tracta de focalitzar el que puguem per reduir els costos, el temps i els esforços. En el Target Marketing és imprescindible segmentar una audiència perquè encaixi millor amb la nostra oferta, i així, augmentar el nivell d’eficiència de les nostres accions. Cal fer-ho amb criteris: Demogràfic, geogràfic, idiomàtic, socioeconòmics, de personalitat, estil de vida o interessos, relatius a actituds i d’altres criteris.

No ens limitem només a sexe, edat, professió, sinó a estudiar a l’audiència de manera més àmplia. Ho fem a fons per poder aplicar els nostres objectius en funció d’aquests (per exemple: Quota de mercat, volum de vendes, etc.). És a dir, determinem a qui volem dirigir la nostra campanya de marketing online i, d’aquesta manera, podem també fer estratègies de Màrqueting de continguts de qualitat per generar interès.

Un dels primers passos per crear un pla de comunicació o de màrqueting és segmentar el públic, les seves necessitats i les seves rutines de consum. Com més informació puguem tenir d’ell, molt millor i més efectiva serà la nostra estratègia i els objectius marcats seran més fàcils. Farem diana i tindrem ben definit el nostre target marketing. Hem de tenir la capacitat per crear un perfil de target potencial imaginari amb certs gustos, pensaments, interessos que ens guiaran alhora de comunicar. El nostre perfil imaginari ha de contenir totes les característiques del nostre client ideal.

La personalització de la nostra comunicació global basada en un Buyer Persona és prioritària per arribar a un públic objectiu gràcies al Micro-Targeting i a l’Híper-Segmentació.

Saber com és el target i les seves necessitats

Cal tenir en compte que al que al nostre target, al qui ens dirigim específicament, no li importa tant el que nosaltres sabem sinó el que a ell li pot resultar útil. Sabem com són i quines són les seves necessitats.

El Target Marketing permet aconseguir més clients a les xarxes socials

No ens hem d’oblidar tampoc de què el nostre target pot estar en diferents xarxes socials, per la qual cosa hem de publicar en aquestes d’acord amb el públic objectiu i, a més, el contingut i el to de comunicació també ha de ser l’adequat. No tothom és el nostre target i els canals de comunicació online són diferents depenent a qui ens dirigim en cada moment. Per tant, serà molt important definir el target per iniciar estratègia de Social Media Marketing.

A més, tampoc no ens limitarem només als clients actuals, a conèixer millor les seves necessitats i interactuar amb ells, i als potencials perquè ens coneguin i puguin convertir-se en els nostres clients en un futur. No ens podem oblidar de qui pot estar interessat amb la nostra temàtica, que pot viralitzar els nostres continguts i, per això, és important seguir-los, interactuar i que ens puguin conèixer. També és molt important que tinguin accés al contingut en el nostre blog, aquest serà clau: Perquè fer un blog et porta directe al cel.

Els influencers del sector, que ens aporten coneixements i interessants continguts per compartir, són vitals per ampliar els clients a les xarxes socials. Pots tenir fer una bona planificació de les publicacions amb l’elaboració del Calendari Editorial per Màrqueting Digital.

També es poden aconseguir acords win-win per arribar a més gent a través de la nostra comunitat.