És vital l’elaboració del Calendari Editorial per Màrqueting Digital per a l’organització de les publicacions

L’elaboració del calendari editorial per màrqueting digital és imprescindible per a estar organitzats. També per publicar el nostre contingut, o altre, en el moment més adient. Publicarem el contingut sense oblidar-nos de fer-ho en cap plataforma. Acabarem per rendibilitzar el temps i oferir variació del tipus i la forma de contingut.

Fer del temps una oportunitat

Amb l’elaboració del Calendari Editorial per màrqueting digital no deixem res a la improvisació. Podem anar recollint els temes que ens vinguin al cap en un moment d’inspiració, incorporar el trending topic i el que estigui de moda en un moment determinat. També tenir en compte les festivitats i els dies assenyalats, les dates importants per nosaltres, etc. A més, també ens obliga a estar al dia de les notícies, estar atents a què passa al nostre voltant i tenir a mà sempre temes per publicar en un futur, ajudant a planificar millor aquests i tenir una visió del conjunt.

És el nostre calendari editorial i hem d’intentar que aquest sigui únic, però el podem compartir amb altres col·laboradors si es dóna el cas que també publiquin contingut.

Una taula de continguts és molt necessària si es preveu la realització d’un esdeveniment per saber en tot moment què és el que s’ha de publicar, on el publiquem i amb quin objectiu i a quina audiència va dirigit. Amb tot això, haurem de definir el target per iniciar estratègia de Social Media Marketing.

Paraules clau, idees i estrategia

Es podran utilitzar les paraules clau optimitzades en els continguts perquè siguin més efectius, donat que aquestes són diferents d’acord amb les dates i les busques van canviant les seves tendències i pot haver-hi productes o sectors que solament estiguin actius durant uns mesos determinats. Per trobar les keywords podem utilitzar Google Trends, eina amb la qual ens podem fer una idea de les paraules que marcaran les línies generals del tràfic.

En la taula recopilarem idees i informació sobre el sector, tindrem establertes les dates rellevant i promocionarem els continguts en el moment adequat i obtindrem engagement per part d’uns usuaris que els coneixem els seus interessos.

Es convertirà també en la nostra estratègia i referència per la creació de covers o actualitzar els perfils de les xarxes socials que gestionem.

Les publicacions es poden fer en temps reals, però també es poden planificar amb temps. Per això, hem de tenir cura i contemplar les situacions en l’elaboració del calendari editorial per màrqueting digital. Hi ha nombroses eines que ens ajuden a programar el contingut com Hootsuite, Buffer o Blogsterapp. Ens estalvia d’estar pendent de publicar al moment i establir l’horari que considerem millor perquè tingui una major audiència i repercussió.

L’elaboració del Calendari Editorial per Màrqueting Digital

Una bona estratègia de Màrqueting de continguts ha de contemplar l’elaboració del Calendari Editorial per màrqueting digital.

Ens ajuda a planificar millor les publicacions, tindrem ben definit el públic objectiu perquè cada post anirà dirigit a una audiència i estalviarem temps perquè l’organitzarem en les diferents tasques a realitzar.

Com en altres estratègies, hem de tenir clar quins són els nostres objectius: crear marca, generar leads o fidelitzar.

Hem de decidir el tipus de contingut d’acord amb les necessitats de la nostra audiència i tenir en compte si està relacionat amb una campanya o no. Aplicarem Màrqueting de continguts de qualitat per generar interès.

Per l’elaboració del calendari editorial per màrqueting digital utilitzarem, en el nostre cas, un document Excel però es pot fer en diferents eines.

Descarregar el Calendari Editorial per Màrqueting Digital

Calendari Editorial per Màrqueting Digital

Elaboració del Calendari Editorial per Màrqueting Digital

Eines per l’elaboració del Calendari Editorial per Màrqueting Digital

Ikeendo (permet també des de la mateixa escriure els posts i activar avisos)
Google Drive
Google Calendar
Google Spreadsheets
Divvy HQ
Kapost
Socialcast
Trello

Pluggin per a WordPress:
Co Schledule
Edit Flow
Editorial Calendar
Future Post Calendar

Què hi indicarem al Calendari Editorial?

Freqüència de Publicació 
Determinar per setmana els continguts a publicar en cadascuna de les xarxes socials i blog, i en funció d’aquesta establir també l’horari. Dependrà també de si es tracta d’una empresa o comptes d’un departament de màrqueting o del sector. Es planificarà de forma setmanal o mensual, de manera que s’optimitzi el temps invertit en cada tasca.

Data assenyalada
Indicarem si és festiu, onomàstica, data de vacances o dia de celebració.

Temàtica (Categoria / Tags)
Els temes que demanda el sector i del que ens interessa publicar. En el cas que es tracti de la publicació en un blog, que és indispensable tenir-lo perquè fer un blog et porta directe al cel, podem especificar la categoria i els tags.

Autor
Diferenciarem l’autor de les publicacions en el blog i en les xarxes socials en el cas que hi hagi diversos administradors o bloggers.

Títol / Missatge
És molt important trobar un bon titular per la publicació perquè augmenta l’efectivitat de la mateixa. En el cas que ja tinguem el text de la publicació el podem incorporar en aquest apartat per a després només fer ‘copy pasti’.

Paraules clau
Afegirem les keywords, les que més es comparteixen en les xarxes socials i les del sector, per al posicionament dels continguts i per tenir més rellevància en les busques als cercadors.

Hastags 
Determinarem les etiquetes perquè es pugui fer el seguiment de les publicacions que les continguin, siguin fets per nosaltres o per la nostra audiència en l’elaboració del calendari editorial per màrqueting digital.

Objectiu de la publicació
Especificar si el que es persegueix és crear marca, generar leads o fidelització de clients.

Més contingut pel Calendari Editorial

Campanya 
Assenyalar si la publicació pertany o no a una determinada campanya en l’elaboració del calendari editorial per màrqueting digital.

Xarxes Socials 
Especificar les plataformes en què publicarem els continguts perquè el to, el text i el tipus de contingut no serà el mateix, encara que pot ser similar. Seran les xarxes socials on és la nostra audiència.

Call to Action
Es pot incorporar una frase per fer una crida a interactuar, com pot ser respondre a una pregunta, descàrrega d’un e-book, etc.

Continguts audiovisuals 
Quin tipus de contingut audiovisual afegirem en el post i aquest dependrà del que li vagi millor a cada plataforma. Fomentaran l’acció per part del públic objectiu. Prèviament haurem analitzat les inquietuds dels nostres seguidors per encertar amb els continguts.

Especificacions del contingut
Destacar alguna cosa concreta que hàgim de tenir en compte.

Blog i E-mail
Establir el millor horari per la publicació al Blog i l’enviament de correus massius

Dia Rellevant o Històric
Especificar si és una data rellevant o històrica per l’empresa o el sector que pot ser referència per la publicació d’un contingut en l’elaboració del calendari editorial per màrqueting digital.

Publicació PPC
Determinar si la publicació és Per Pagament per Click que es pot realitzar amb Google AdWords o en les plataformes de Twitter Ads o Facebook Ads.

Publicació Programada
Marcar quan la publicació està programada per tenir actualitzat el calendari editorial i conèixer el que queda pendent en tot moment.

Altres exemples de Calendari Editorial

Calendario Editorial para redes sociales (enllaç al Blog de Vilma Núñez)
Cómo crear un calendario editorial para tu blog (enllaç a Huspot.com)

Espero que aconseguéixis treure el màxim partit al Calendari Editorial i qualsevol aportació teva al mateix serà benvinguda.