Crear una arquitectura de canals digitals dels mitjans eficaç per obtenir bons resultats en màrqueting digital

El màrqueting digital assoleix resultats positius si s’aconsegueix crear una arquitectura de canals digitals dels mitjans eficaç que inclogui el necessari i no tingui un límit d’identificació d’oportunitats.

Necessitats per a la creació de l’arquitectura

Després d’elegir el màrqueting mix dels mitjans, necessitem que la nostra arquitectura de canals inclogui, i no sigui limitada:

  1. Identificar influencers en el sector. La persona o persones a les quals es dirigiran els compradors per a rebre consells o respostes; Grups de Linkedin o de Twitter que estan influint activament en el mercat objectiu; Persones amb alta puntuació Klout o amb Fanpages de Facebook actives.
  2. Identificar els problemes diaris dels clients potencials per a tenir tota la informació de la nostra empresa en un lloc que pugui ser consultada pels usuaris amb, per exemple, demostracions de vendes.
  3. Identificar les frases que s’usen en el sector per a les cerques. Es poden localitzar a través d’eines de Google i geolocalitzar-les per campanyes PPC.
  4. Identificar els principals competidors per a les cerques, les paraules claus que realitzen ofertes, tipus de contingut que promouen en la seva web, saber si ens redirigeixen. La finalitat és descobrir si podem tenir noves oportunitats.
  5. Estudiar la realització de comunicats de premsa i planificar-los. Per exemple, sobre l’adquisició d’una nova empresa, el llançament d’un nou producte, etc.
  6. Crear el contingut que necessitem desenvolupar per publicar-lo en blogs, infografies, Ebooks, etc. Saber on situar aquest contingut al lloc web. Preguntar-nos si necessitem també contingut de vídeo, tenint la possibilitat d’utilitzar-lo al YouTube, que és el segon motor de cerca més utilitzat després de Google.

Un bon treball en màrqueting de continguts potenciarà també punts anteriors. Serà necessari desenvolupar un calendari editorial i una estratègia on puguem publicar-los en els mitjans propis, i també, puguin interessar en els mitjans compartits.

La definició dels canals forma part del pla de màrqueting amb combinació estratègica de mitjans i embut de conversió.